Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-pomarańczowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
masło 2 łyżki
cebula czerwona 1 duża
czosnek 4 ząbki
rosół drobiowy 1,5 l
tymianek 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z pomarańczy 250 ml
biały ocet winny do smaku
sól i pieprz do smaku
grzyby suszone 3 szt

Porada

Grzyby nie są wymagane ,można je dodać opcjonalnie.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-pomarańczowa

Pomidory sparzamy we wrzątku ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w garnku ,dodajemy posiekaną cebulę ,lekko ją szklimy ,dodajemy do tego posiekany czosnek ,tymianek i cynamon ,smażymy chwilę i dodajemy pomidory oraz sok pomarańczowy (opcjonalnie można dodać pokrojone suszone grzyby). Całość dusimy ok. 10 min. Następnie do całości dolewamy rosół i gotujemy 15 min. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i octem. Podajemy z ulubionym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak