Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-cebulowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 i 1/2 l
kostki rosołowe drobiowe 2 szt
kostki rosołowe warzywne 2 szt
cebula biała 1 duża szt
pomidory 3 szt
olej do smażenia
makaron nitki 1 i 1/2 szklanki
śmietana gęsta 200 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-cebulowa

Kroki postępowania

1
Przygotować bulion: w garnku zagotować wodę, dodać kostki drobiowe i warzywne, gotować ok. 10 minut.
Krok 1 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto
2
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wyciąć pestki i pociąć w kostkę.
Krok 2 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto
3
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelnię z zimnym olejem dać cebulę i zeszklić.
Krok 3 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto
4
Dodać do cebuli pokrojone pomidory i razem smażyć ok. 4 minuty.
Krok 4 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto
5
Usmażone pomidory i cebulę wrzucić do bulionu. Gotować ok. 10 minut.
Krok 5 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto
8
Wsypać makaron-nitki do gotującej się zupy. Gotować ok. 7 minut.
Krok 6 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto
9
Gęstą śmietanę 18% wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać do garnka. Gotować jeszcze przez ok. 3 minuty mieszając i zdjąć z ognia.
Krok 7 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto
10
Dodać pieprz czarny, ziołowy i sól do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki (użyłam mrożonej natki pietruszki), przykryć pokrywką zupę na ok. 10-15 minut.
Krok 8 - Zupa pomidorowo-cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 28.04.2015 11:46
uwielbiam cebulową i pomidorową więc na pewna ta zupa jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak