Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa ze śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 2 puszki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
por 1/4 sztuka
czosnek 2 ząbek
masło 1/2 łyżka
oliwa 1 łyżka
tymianek 1/2 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
bulion drobiowy 750 mililitr
śmietana kremówka 100 mililitr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa ze śmietaną

W garnku rozgrzać masło i oliwę, dodać drobno pokrojony por, chwilę podsmażyć często mieszając. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, smażyć przez chwilę na wolnym ogniu. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler wlać szklankę bulionu i gotować, aż warzywa zmiękną.

Pomidory z puszki przełożyć do garnka, wlać pozostały bulion i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Doprawi ćdo smaku śmietaną, solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i tymiankiem. Zupę podawać z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko, makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.10.2015 09:46
Moja ulubiona zupa.
MAR3STA 21.10.2015 11:24
uwielbiam pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak