Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem i brukselką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa

kości schabowe
ryż 1/2-3/4 szklanki
brukselka 400 gram
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por (biała część) 1/4 sztuki
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
przyprawa uniwersalna
sól i pieprz

Dodatkowo

śmietana 2-3 łyżki
koper świeży

Porada

Aby kapustka w zupie była łagodniejsza - wymoczcie ją w mleku (najlepiej przez całą noc).

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem i brukselką

Ugotować wywar mięsny z dodatkiem przypraw, listków laurowych i ziela angielskiego.
Do garna wrzucić pokrojone warzywa (marchew, pietruszkę, pora, selera) i oczyszczoną brukselkę (lub mrożoną).
Ryż opłukać po bieżącą wodą i po 5-10 minutach dodać do gotującej się zupy.
Całość gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania wmieszać koncentrat pomidorowy.
Zupę doprawić do smaku, zabielić śmietaną i posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:31
Dobra zupa.
Diana Rusiłowicz 20.10.2016 00:52
Dziękuję :)
Bernadeta1 19.10.2016 18:22
smaczna zupka
adelajda 19.10.2016 17:16
ciekawa propozycja :)
RenataZ-et 19.10.2016 09:08
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak