Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z parmezanowymi klopsikami
Kroki postępowania
W międzyczasie przecieramy nasze pomidory. Cały sok przelewamy do garnka i gotujemy, aby trochę odparowaly i sok się zagęścił.
pomidory | 2.5 kg |
przecier pomidorowy | 2-3 łyżki |
cebula | 2 szt |
marchew | 3 szt |
czosnek | 4 ząbki |
mięso mielone | 25 dag |
papryczka chilli | 1 szt |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
pieprz | 1 łyżeczka |
sól | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
olej do smażenia | |
masło | |
parmezan starty | 1 garść |
jajko | 1 małe |
drobny makaron | 1 garść |
Bazylia suszona Prymat | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: