Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z makaronem i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 150 g
marchew 100 g (mini)
seler naciowy 2 łodygi
sos pomidorowy 1 słoik ( z oliwkami)
ser kozi 150 g (bałkański)
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z makaronem i serem

Marchew i seler kroimy na kawałki, zalewamy wodą (ok. 1 l), dodajemy sos i gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

W tym samym czasie gotujemy makaron wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Ser kroimy w kostkę.

Natkę siekamy.

Na talerz wykładamy makaron, wlewamy zupę, dodajemy ser, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 20.07.2017 12:30
Nie ;) W strukturze podobny jest do fety ;)
Kuchenka 18.07.2017 18:13
czy ser się nie "roztopi" pod wpływem ciepłej zupki ? :)
Ola1984 16.07.2017 09:11
Fajny dodatek w postaci sera :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak