Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
porcja rosołowa 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1
kostki rosołowe 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 3 łyżki
makaron świderki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z makaronem

Porcję rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy, kostki rosołowe i sól. Zagotowujemy. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy. Całość ponownie zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i nalewamy zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.08.2013 10:28
pomidorową nigdy nie pogardzę.
Wojt@s
Wojt@s 13.08.2013 11:15
muszę spróbować
Alex_M 25.06.2013 18:12
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak