Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
marchew 1 duża
pietruszka 1
soczewica czerwona 1 szkl
pomidory w puszce
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Soczewicę opłukać.
Bulion zagotować, dodać marchew i pietruszkę, gotować aż będą prawie miękkie.
Dodać przyprawy, soczewicę oraz zblendowane pomidory z puszki, gotować jeszcze ok 5 min.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 14.06.2014 18:39
ciekawe połączenie soczewicy jak dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak