Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z cukinią

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zachwyceni smakami lata sięgamy po to, co nam ofiarują płody ziemi. Chociaż przez tak krótki czas możemy cieszyć się tym, co świeże, naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny.

Składniki:

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 kawałek
cukinia 100 gramów
oliwa 1 łyżka
ząbki czosnku 3 sztuki
passata pomidorowa 660 gramów
bulion cielęcy 1 litr

Porada

W przepisie użyliśmy passaty pomidorowej z sycylijskich pomidorków koktajlowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z cukinią

Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, szklimy na oleju, pod koniec dodając rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy aż puszczą aromat, dodajemy passatę, dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans.
Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak