Zupa pomidorowa z cukinią

Zupa pomidorowa z cukinią

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zachwyceni smakami lata sięgamy po to, co nam ofiarują płody ziemi. Chociaż przez tak krótki czas możemy cieszyć się tym, co świeże, naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 kawałek
  • cukinia

    100 gramów
  • oliwa

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • passata pomidorowa

    660 gramów
  • bulion cielęcy

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, szklimy na oleju, pod koniec dodając rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy aż puszczą aromat, dodajemy passatę, dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans.
Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy passaty pomidorowej z sycylijskich pomidorków koktajlowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat