Zupa pomidorowa z chorizo

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa pomidorowa na rosole wołowo-kaczym z dodatkiem dietetycznej kiełbasy chorizo Wam proponujemy. Z orkiszowym makaronem, wow!
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowo-wołowy

    1 litr
  • włoszczyzna

    1 sztuka
  • chorizo

    150 gramów
  • szalotka

    2 sztuki
  • passata pomidorowa

    750 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • śmietana 18%

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0.25 łyżeczki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykorzystując rosół z niedzielnego, ugotowałem na nim włoszczyznę (jeśli rosołu jest zbyt mało dolewamy troszkę wody). Kiełbasę chorizo wraz z pokrojonymi szalotkami podsmażyłem na odrobinie oliwy z oliwek. Ugotowałem makaron. Do rosołu dodałem pokrojoną marchewkę, seler, por. Wlałem pulpę pomidorową. Gotowałem kilka minut. Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym, ostrą papryką w proszku, ziołami prowansalskimi. Wszystkie przyprawy dodajemy wg upodobań. Podałem z makaronem orkiszowym bio ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat