Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z chorizo

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zupa pomidorowa na rosole wołowo-kaczym z dodatkiem dietetycznej kiełbasy chorizo Wam proponujemy. Z orkiszowym makaronem, wow!

Składniki:

rosół drobiowo-wołowy 1 litr
włoszczyzna 1 sztuka
chorizo 150 gramów
szalotka 2 sztuki
passata pomidorowa 750 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
śmietana 18% 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 0.25 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z chorizo

Wykorzystując rosół z niedzielnego, ugotowałem na nim włoszczyznę (jeśli rosołu jest zbyt mało dolewamy troszkę wody). Kiełbasę chorizo wraz z pokrojonymi szalotkami podsmażyłem na odrobinie oliwy z oliwek. Ugotowałem makaron. Do rosołu dodałem pokrojoną marchewkę, seler, por. Wlałem pulpę pomidorową. Gotowałem kilka minut. Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym, ostrą papryką w proszku, ziołami prowansalskimi. Wszystkie przyprawy dodajemy wg upodobań. Podałem z makaronem orkiszowym bio ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak