Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kury wiejskiej z makaronem
Jak zrobić rosół z kury? Rosół z kury wymaga czasu i dobrych składników. Potrzebujesz kury wiejskiej, warzyw, aromatycznych przypraw. Najważniejsza zasada podczas gotowania rosołu - nie spiesz się. Z tego przepisu dowiesz się:
- jak krok po kroku ugotować rosół z kury
- jak zrobić domowy makaron
- jak wykorzystać warzywa z rosołu do zrobienia pysznej sałatki
1. Pokroić kurę na mniejsze kawałki. Umyć i obrać warzywa. Połówkę cebuli opalić nad ogniem lub położyć na suchej patelni, i opiec.
2. Umyte kawałki kury włożyć do garnka i gotować przez godzinę. Podczas gotowania zebrać szumowiny łyżką cedzakową.
2. Dodać włoszczyznę, cebulę, czosnek, przyprawy i gotować przez około 2 godziny na wolnym ogniu, do miękkości mięsa.
3. Ważne - pod koniec gotowania doprawić solą i zdjąć z ognia. Wyjąć kawałki mięsa i rozdrobnić na mniejsze kawałki, a warzywa wystudzić.
4. Ugotować makaron.
5. Na talerze nałożyć makaron, plasterki marchewki, mięso, natkę pietruszki i zalać gorącym rosołem.
Tu jest przepis na domowy makaron.