Zupa pomidorowa gospodarska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • śmietana kwaśna

    2 łyżki
  • ziemniaki

    6 sztuk
  • makaron

    5- 8 dag
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • bulion

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować wraz zielem angielskim, liściem laurowym i pieprze ziarnistym. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, gotować do miękkości. Zupę zaprawić koncentratem pomidorowym i śmietaną, dodać makaron, bulionetkę i gotować do momentu, gdy makaron będzie miękki. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Zupę pomidorową można także gotować na wywarze mięsnym, jest ona gęsta i sycąca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 05.02.2014 00:14
pyszna zupka
IKrakowianka 26.09.2012 19:03
super
Katarzyna/kate1980 26.03.2012 20:28
fajna nazwa
szajba2 15.08.2011 15:49
zupa smaczna rzec
Barbara55 15.06.2011 16:23
smaczna
kielcok1 21.05.2011 15:43
u nas na wsi gospodarze bardzo lubią taką zupę
Mariolka1 24.02.2011 23:33
jak zawsze jest pyszna:)
rakow2 13.02.2011 15:14
wiadomo gospodarska najlepsza
Iwusia 18.11.2010 12:49
Robię podobnie zupkę :)
alaaa 18.07.2010 20:06
uwielbiam zupę pomidorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat