Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 400 g
skrzydełka kurczaka 2 szt
marchewka 3-4 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 3-4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
przyprawa w płynie do smaku
koperek 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
pomidory bez skóry 3-4 szt
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Do gotującej się wody włożyć umyte mięso i skrzydełka, jakiś czas gotować. Jak już mięso będzie miękkie dodać umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy, gotować do miękkości. Całe pomidory, bez skórki przecieram na sicie i dodaję do zupy. Wszystko doprawiam przyprawami, dodaję posiekany koperek i pietruszkę. Zupę pomidorową podaję z wcześniej ugotowanym makaronem i śmietanką.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 19.02.2014 17:34
Bardzo dobra ta pomidorowa
Bernadeta1 25.01.2014 19:13
lubię taką zupkę
idealme 25.01.2014 10:22
moja ulubiona ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak