ZUPA POMIDOROWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    4 sztuki
  • serek topiny kremowy

    1 kostka
  • bazylia otarta Prymat

    do smaku
  • przyprawa w płynie

    do smaku
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • kostka rosołowa

    3 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kostek rosołowych robimy wywar. Około 2 litry wody.
Blenderem miksujemy pomidory (całe ze skórkami) razem z marchewką, pietruszką, serkiem topionym. Do gotującego się na wolnym ogniu wywarze wlewamy zmiksowaną masę. Przyprawiamy do smaku i dodajemy bazylię.

Możemy podawać z makaronem lub z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 17.04.2012 18:58
ciekawa, ciekawa takiej jeszcze nie robiłam:)
cukiereczek 17.07.2011 09:01
mniam
szajba2 24.05.2011 19:27
no i taką zupę lubię
Barbara55 04.05.2011 15:52
pyszna zupa
kielcok1 20.04.2011 19:49
smaczna i zdrowa
rakow2 23.01.2011 14:56
trochę blada
gosia561 18.01.2011 00:36
super z ryżem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat