Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pirata

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidory 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
makaron 100 g
kiełbasa śląska 250 g
bulion 2 l
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smażenia
groszek zielony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pirata

Cebule pokroić i zeszklić na maśle, dodać mąkę i zalać bulionem. Do gotującego bulionu dodać makaron pokrojone pomidory i groszek. Kiełbasę pokroić drobno podsmażyć i dodać do zupy. Dodać koncentrat i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 14.08.2013 15:40
fajna zupka, na pewno pyszna
Megg 13.08.2013 21:54
smaczna zupka
SmacznaPyza 13.08.2013 20:39
w pirackiej zupie spodziewałabym się raczej ryby niż kiełbasy :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak