Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PIECZARKOWO-KOPERKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
koper świeży 2 garście
marchew 1 szt
ziemniaki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy kawałek
seler nać do smaku
śmietana 2-3 łyżki
cebula 1 szt
oliwa 2-3 łyżki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Bulion grzybowy 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PIECZARKOWO-KOPERKOWA

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy i kroimy: ziemniaki w kostkę, marchew w talarki, seler cały i pietruszka na pół. Dodajemy liśc i ziele i zalewamy świeżą wodą i gotujemy.
Krok 1 - ZUPA PIECZARKOWO-KOPERKOWA foto
2
W między czasie obieramy pieczarki i cebulę kroimy i smażymy z odrobiną oliwy i soli, a następnie dodajemy do warzyw. Śmietanę mieszamy z posiekanym koprem i pieprzem.
Krok 2 - ZUPA PIECZARKOWO-KOPERKOWA foto
3
Do naszej zupy dodajemy kostkę grzybową, wrzucamy nac selera i delikatnie mieszamy ze śmietaną, gotujemy na małym ogniu. Podajemy gorącą ze świeżym pieczywem.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - ZUPA PIECZARKOWO-KOPERKOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.05.2013 06:47
Smaczna zupa :)
Poison1988 12.10.2012 14:49
Pyszności :) Uwielbiam pieczarki :)
Andysz 12.10.2012 11:47
pychota;]
justys759 12.10.2012 09:37
uwielbiam!
cukiereczek 12.10.2012 08:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak