Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
przyprawa w płynie wg uznania
pieczarki 20 dag
pietruszka zielona wg uznania
marchew 1 szt
śmietana 4 łyżki
rosół drobiowy 0,5 szklanki
makaron świderki wg uznania
kostka rosołowa 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z pietruszką

Do garnka wlewamy wodę oraz rosół, dodajemy śmietanę, pieczarki obrane, umyte i pokrojone, kostkę rosołową, przyprawę w płynie, marchew pokrojoną w kostkę; stawiamy na ogień i doprowadzamy do gotowania. Gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Posypujemy świeżą pokrojoną natką pietruszki. Osobno gotujemy makaron. Na talerz najpierw nakładamy makaron a następnie nalewamy zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 30.03.2013 20:59
Dobra zupa
Rafał3 30.03.2013 20:56
mniam mniam polecam
Boska_Agatka 30.03.2013 20:52
Super gorąco polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak