zupa pieczarkowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostki rosołowe

    2 szt.
  • włoszczyzna

    1/2 op.
  • pieczarki

    10 dkg
  • makaron

    4 łyzki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 12%

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować kostki rosołowe, dodać pokrojona włoszczyznę i pokrojone pieczarki. Pogotować kilka minut. Dodać makaron, Jak będzie miękki, dodać przyprawy i podbić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 03.12.2011 08:21
moja ulubiona
Beata73 03.12.2011 08:21
moja ulubiona
mamusia1 19.10.2011 16:17
bardzo taką lubię
mamusia1 19.10.2011 16:16
bardzo taką lubię
ewaa 03.10.2011 21:17
Pyszna
IlonaAlbertos 24.03.2011 19:11
Ciekawy przepis.
mamusia1 17.03.2011 15:52
moja ulubiona zupka
mamusia1 17.03.2011 15:52
moja ulubiona zupka
jolaxa1 01.03.2011 21:15
pyszności
Grażyna13 07.02.2011 20:27
Pyszna, lubię taką !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat