Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 g
bulion drobiowy 1,5 l
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
masło klarowane 1 łyżka
por (biała część) 1 szt
makaron 200 g
śmietana kremówka 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem

Marchewkę, pietruszkę,seler, por obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa.
W garnku zagotować bulion, dodać podsmażone warzywa, pieczarki pokrojone w plasterki,
liść laurowy, ziele angielskie i gotować. Wszystko doprawić solą i pieprzem.
Na koniec dodać śmietanę.
Makaron ugotować osobno według instrukcji na opakowaniu.
Zupę podać z makaronem i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak