Zupa pieczarkowa z makaronem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Każdy z nas ma w swojej pamięci zupę, która spędzała mu sen z powiek i którą w przedszkolu podawali co najmniej raz w tygodniu. Czy w latach '90 zupa pieczarkowa również była częstym daniem, podawanym w Waszych domach? Odczarujcie jej smak, korzystając z niniejszego przepisu. Mniam!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pieczarki (pokrojone w plastry)

    400 g
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • starta marchewka

    1 sztuka
  • starta pietruszka

    1 sztuka
  • cebula pokrojona w kostkę

    1 sztuka
  • roztarte ząbki czosnku

    2 ząbki
  • rosół z kury Kucharek

    2 litry
  • makaron

    1 szklanka
  • Koperek liofilizowany Prymat

    2 łyżki
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. W garnku na maśle smażymy na złoty kolor pieczarki, następnie dodajemy cebulę, czosnek,marchew, pietruszkę, po kilku minutach zalewamy gorącym rosołem i dodajemy makaron.

2. Tak przygotowaną zupę gotujmy do miękkości makaronu, zalewamy śmietanką, dodajemy koperek i doprawiamy do smaku.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat