Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem

5.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Każdy z nas ma w swojej pamięci zupę, która spędzała mu sen z powiek i którą w przedszkolu podawali co najmniej raz w tygodniu. Czy w latach '90 zupa pieczarkowa również była częstym daniem, podawanym w Waszych domach? Odczarujcie jej smak, korzystając z niniejszego przepisu. Mniam!

Składniki:

Składniki:

pieczarki (pokrojone w plastry) 400 g
masło klarowane 2 łyżki
starta marchewka 1 sztuka
starta pietruszka 1 sztuka
cebula pokrojona w kostkę 1 sztuka
roztarte ząbki czosnku 2 ząbki
rosół z kury Kucharek 2 litry
makaron 1 szklanka
Koperek liofilizowany Prymat 2 łyżki
śmietana kremówka 200 ml
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem

Sposób przygotowania:

1. W garnku na maśle smażymy na złoty kolor pieczarki, następnie dodajemy cebulę, czosnek,marchew, pietruszkę, po kilku minutach zalewamy gorącym rosołem i dodajemy makaron.

2. Tak przygotowaną zupę gotujmy do miękkości makaronu, zalewamy śmietanką, dodajemy koperek i doprawiamy do smaku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak