zupa pieczarkowa z lanymi kluskami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    2 szt
  • marchew

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • pieczarki

    30 dkg
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
do gotującej się wody dodajemy pokrojone warzywa, porcję rosołową, kucharka, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
Krok 2 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy pieczarki pokrojone w pół krążki
Krok 3 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
przesmażone pieczarki dodajemy do rosołu, zagotowujemy zagęszczamy lanymi kluskami
Krok 4 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
dodajemy śmietany wg uznania, doprawiamy do smaku, podajemy posypane zieloną pietruszką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.01.2012 17:35
super
aleksa123 04.01.2012 11:08
świetna
jeta72 26.12.2011 22:41
pycha
olkaaa 11.12.2011 12:49
bardzo lubię
Ewelina38 08.12.2011 17:59
pyszna zupka
Anna146 25.11.2011 08:08
po prostu pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat