zupa pieczarkowa z lanymi kluskami

zupa pieczarkowa z lanymi kluskami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    2 szt
  • marchew

    1-2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • pieczarki

    30 dkg
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
do gotującej się wody dodajemy pokrojone warzywa, porcję rosołową, kucharka, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
Krok 2 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy pieczarki pokrojone w pół krążki
Krok 3 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
przesmażone pieczarki dodajemy do rosołu, zagotowujemy zagęszczamy lanymi kluskami
Krok 4 - zupa pieczarkowa z lanymi kluskami foto
dodajemy śmietany wg uznania, doprawiamy do smaku, podajemy posypane zieloną pietruszką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.01.2012 17:35
super
aleksa123 04.01.2012 11:08
świetna
jeta72 26.12.2011 22:41
pycha
olkaaa 11.12.2011 12:49
bardzo lubię
Ewelina38 08.12.2011 17:59
pyszna zupka
Anna146 25.11.2011 08:08
po prostu pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat