Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
bulion warzywny 2 litry
pieczarki 300 g
śmietana 12% 1 kubeczek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
pieprz 1 łyżeczki
koperek 1 pęczek
makaron świderki 200 gram
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z koperkiem

Marchew,pietruszkę i seler obieramy i kroimy w 1 cm kostkę. Wrzucamy do garnka. Zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i gotujemy ok 15 min.
Po tym czasie wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki i całość gotujemy ok. 15 min.
Następnie dorzucamy posiekany koperek.
Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do garnka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość zagotowujemy.
Podajemy z makaronem ugotowanym w/g przepisu na opakowaniu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.03.2016 13:29
musi pysznie smakować
Katrina.u 22.03.2016 10:54
lubię taką zupkę
Ewelina1991 22.03.2016 08:19
apetyczna zupa
Franciszek 22.03.2016 00:28
dobra zupa
gusia1000 21.03.2016 23:56
Na pewno jest smaczna.
Beatris 21.03.2016 22:56
Apetyczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak