Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
por 1 spory kawałek
pieczarki 300 gram
cukinia 1 szt
kasza jaglana 100 gram
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną

Kroki postępowania

1
Udko dokładnie umyć, wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie, posolić. Gotować około 50 minut.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną foto
2
Pietruszkę, marchewki oraz seler obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru i gotować 5 minut.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną foto
3
Dodać kaszę jaglaną. Gotować 10 minut.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną foto
4
Następnie dodać oczyszczone, obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pora pokrojonego w półplasterki. Gotować 5 minut.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną foto
5
Na 2-3 minuty przed końcem gotowania wrzucić dokładnie umytą i pokrojoną w kostkę cukinię.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną foto
6
Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz śmietanę. Przyprawić zupę do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa pieczarkowa z cukinią i kaszą jaglaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 23.08.2016 10:38
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak