Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa - szybka i bardzo smaczna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
pieczarki 250 g
marchew 2
seler kawałek
ziemniaki 3
śmietanka kremowa 250 ml
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa - szybka i bardzo smaczna


1. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w paski i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Nie ma konieczności ich obierania, ponieważ młode grzybki mają gładką i jędrną skórkę. Ziemniaki, marchewkę i selera obieramy, kroimy w drobną kostkę, zalewamy bulionem drobiowym i gotujemy ok 10 minut na średnim ogniu.

2. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy podduszone pieczarki i śmietankę 30%. Zupę doprawiamy solą i pieprzem i doprowadzamy do wrzenia.

3. Zupę pieczarkową można podawać z makaronem lub ryżem.


SMACZNEGO :-)

Szybko poszło, prawda? :-)))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.05.2015 09:07
prezentuje się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak