Zupa pieczarkowa - szybka i bardzo smaczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    2 l
  • pieczarki

    250 g
  • marchew

    2
  • seler

    kawałek
  • ziemniaki

    3
  • śmietanka kremowa

    250 ml
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1. Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w paski i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Nie ma konieczności ich obierania, ponieważ młode grzybki mają gładką i jędrną skórkę. Ziemniaki, marchewkę i selera obieramy, kroimy w drobną kostkę, zalewamy bulionem drobiowym i gotujemy ok 10 minut na średnim ogniu.

2. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy podduszone pieczarki i śmietankę 30%. Zupę doprawiamy solą i pieprzem i doprowadzamy do wrzenia.

3. Zupę pieczarkową można podawać z makaronem lub ryżem.


SMACZNEGO :-)

Szybko poszło, prawda? :-)))))

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 29.05.2015 09:07
prezentuje się bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat