Zupa pieczarkowa na barzanncie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barzant

    1 sztuka
  • pieczarki

    300 gram
  • marchewka

    2 sztuki
  • kasza jęczmienna

    1szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    4lyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • koperek

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalewamy 2 litrami wody i gotujemy. Dodajemy starta na tartce marchew. Pieczarki dokładnie myjemy, obsmażamy na maśle dodajemy do rosołu. gotujemy . Dodajemy kasze i mieszamy . gotujemy do miękkości. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem,.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat