Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa mojej mamy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
marchew 2-3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
udko z kurczaka 1 szt
łazanki 1 mała garść
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa mojej mamy

Nastawić w garnku lekko osoloną wodę, dodać udko i gotować ok. pół godziny. W międzyczasie zetrzeć na tarce o grubych oczkach warzywa oraz pieczarki.
Wrzucić warzywa do wywaru, natomiast pieczarki podsmażyć przez kilka minut na maśle i również dodać do zupy. Dodać łazanki i gotować całość ok. 15 minut.
Dodać śmietanę. Przyprawić zupę do smaku pieprzem i ewentualnie jeszcze solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.09.2013 00:09
lubię taką zupkę
halina17 14.07.2013 21:39
Dobra zupa.
Alex_M 14.07.2013 21:37
fajna zupka
Megg 14.07.2013 21:26
lubię pieczarkową, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak