Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa Gosi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
pieczarki 600 gram
marchewka 1 duża
pietruszka 1
cebula 1
śmietanka 18% 180 ml
jajko 2
mąka 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa Gosi

Kroki postępowania

1
Pieczarki i cebulę obieramy.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa Gosi  foto
2
Następnie kroimy je w drobną kostkę.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa Gosi  foto
3
Marchewkę i pietruszkę obieramy, po czym trzemy a tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa Gosi  foto
4
Warzywa i grzyby wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 30 minut.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa Gosi  foto
5
W wysokim naczyniu mieszamy śmietankę z jajkami i mąką (ja użyłam blendera)
Krok 5 - Zupa pieczarkowa Gosi  foto
6
Wlewamy do gotującej się zupy. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa Gosi  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.02.2017 11:38
bardzo dobra
olkaaa 23.02.2017 10:48
już dawno nie jadłam
Aleksandra/Olcia 23.02.2017 10:43
smakowita zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak