Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa.....

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 litry
pieczarki 60 dag
cebula 2 szt.
marchew 2 szt.
masło 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
śmietana 12% 0,5 szkl.
mąka 1 łyżka
Makaron kolanka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa.....

Do bulionu ścieramy marchew na grubych oczkach dodajemy vegetę, sól magii i pieprz. Pieczarki kroimy w półplasterki, a cebulę w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle cebulę i dokładamy pieczarki i dusimy. Dodajemy do bulionu i gotujemy chwilę. Dodajemy śmietanę wymieszaną z łyżką mąki.
w osobnym garnku gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gotową zupę nalewamy do talerza dodajemy makaron i posypujemy świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 20.07.2013 11:26
Uwielbiam pieczarkowa :)
halina17 20.07.2013 10:48
Bardzo lubię zupę pieczarkową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak