Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
ziemniak 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
drobny makaron 3 łyżki
pieczarki 150 gram
woda 1,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Skrzydełka umyć, zalać wodą, posolić i gotować około 20 -25 minut.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
W międzyczasie pokroić w kostkę ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera. Dodać do zupy. Gotować 5 minut.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Dodać 3 łyżki drobnego makaronu, np. koraliki lub gwiazdki. Zamieszać. Gotować 5 minut.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Oczyścić i pokroić pieczarki. Dodać do zupy. Gotować 5 minut.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5
Doprawić zupę do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Dodać śmietanę, zagotować.
Smacznego :)
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 27.12.2013 14:52
bardzo lubię pieczarkową :)
gusia1000 31.03.2013 14:25
Dobra zupa.
Katarzyna54 25.03.2013 18:07
bardzo lubię pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak