Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dag
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    1/3 szkl
  • sól

  • pieprz

  • bulion drobiowy

    1 1/2 l
  • tłuszcz do smażenia

  • zielenina

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa pieczarkowa

Drobno poszatkowaną cebulę przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu, a następnie dodajemy również drobno poszatkowaną włoszczyznę i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość chwilę dusimy. Następnie zalewamy bulionem, doprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania zupę zaprawiamy śmietaną.
Podajemy z zieleniną.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

pestka 01.11.2013 13:25
bardzo smaczna zupa na obiad
Bernadeta1 06.12.2012 00:25
pieczarkowa,bardzo smaczna
Adam/ZUB3R 23.11.2012 14:51
uwielbiam zupę pieczarkową
mariel78 21.09.2012 22:27
pycha
chelsi 05.09.2012 22:19
mm pieczarki
olkaaa 03.09.2012 09:43
uwielbiam pieczarkową
adelajda 27.08.2012 20:02
apetyczna !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat