Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 1/3 szkl
sól
pieprz
bulion drobiowy 1 1/2 l
tłuszcz do smażenia
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Drobno poszatkowaną cebulę przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu, a następnie dodajemy również drobno poszatkowaną włoszczyznę i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość chwilę dusimy. Następnie zalewamy bulionem, doprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania zupę zaprawiamy śmietaną.
Podajemy z zieleniną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.11.2013 13:25
bardzo smaczna zupa na obiad
Bernadeta1 06.12.2012 00:25
pieczarkowa,bardzo smaczna
Adam/ZUB3R 23.11.2012 14:51
uwielbiam zupę pieczarkową
mariel78 21.09.2012 22:27
pycha
chelsi 05.09.2012 22:19
mm pieczarki
olkaaa 03.09.2012 09:43
uwielbiam pieczarkową
adelajda 27.08.2012 20:02
apetyczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak