Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dkg
  • marchewka

    2-3 szt
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    3-4 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa pieczarkowa

Pieczarki kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na oleju pokrojone.Do garnku z wodą wrzucamy kostkę bulionową oraz marchewkę startą na grubych oczkach oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Gdy pieczarki zmiękną dodajemy do bulionu. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Gotujemy przez ok,10 min. Gdy warzywa są miękkie dodajemy śmietanę, mieszamy i gotowe

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Margo1 18.08.2013 15:35
moja ulubiona
agata1722 04.05.2011 19:22
ostatnio często robię
MAŁY 24.03.2011 10:20
pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat