Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki pół kg
pieczarki pół kg
masło 2 łyzeczki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
pieprz
Bulion grzybowy 1 kostka
Barszcz biały 1/2 szklanki (z butelki)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki ,podsmażamy na masełku posypując przyprawą uniwersalną ,mieszamy . Ja podlałam troszkę je wodą aby troszkę się poddusiły i nabrały smaku .
Krok 1 - Zupa pieczarkowa  foto
2
Ziemniaki obieramy w kostkę zalewamy wodą solimy 2 łyżeczkami soli , gdy się zaczną gotować dodajemy pieczarki z patelni.doprawiamy pieprzem i wrzucamy 1 kostkę grzybowa dla ulepszenia smaku :)
Krok 2 - Zupa pieczarkowa  foto
3
Po godzinie gdy wszystko będzie miękkie a smak bedzie idealny dolewamy białego barszczyku z butelki nie za dużo bo będzie za kwaśny , powinnismy smakować łyżeczką czy smak nam odpowiada , ja mniej więcej wlałam pół szklanki tego barszczu . W związku z tym że zupa mi się gotowała ,zdjęcie mi nie wyszło. :(
Krok 3 - Zupa pieczarkowa  foto
4
Po wlaniu barszczyku mieszamy zupę i wylewamy na talerze.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.09.2015 09:06
lubię taką zupkę
Bernadeta1 17.02.2015 14:50
lubię taką zupkę
Jagódka77 13.02.2015 19:56
lubię pieczarkową
romanrafal
romanrafal 31.01.2015 09:14
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak