ZUPA PARÓWKOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    25 dag
  • por

    2
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    2 zabki
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • ziemniaki młode

    7
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z kostek rosołowych.
Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy na wolnym ogniu około 15minut aż warzywa zmiękną.
Parówki kroimy w plasterki i wrzucamy do wywaru. Czosnek przeciskamy przez prasę i wrzucamy do zupy.
Doprawiamy curry, solą i pierzem. Na koniec posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 05.10.2011 15:27
może być smaczna
szajba2 03.10.2011 14:52
może być
kielcok1 15.08.2011 15:53
lubię parówki
kriso 31.07.2011 19:11
fajny przepis
marcia71 02.06.2011 10:29
smaczne
marcia71 02.06.2011 10:29
smaczne
rakow2 21.03.2011 15:24
czasem robię taką
IlonaAlbertos 11.03.2011 16:51
Takiej jeszcze nie jadłam.
Tika4444 18.11.2010 09:29
jeszcze nie spotkałam się z taką zupą, bardzo ciekawy przepis, gratuluję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat