Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowo-pomidorowa z fasolą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szkl
wywar z kości wieprzowych 1,5 l
papryka czerwona 40 dag
pomidory 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
przyprawa chilli do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowo-pomidorowa z fasolą

Umytą fasolę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnego dnia odlać wodę w której się moczyła, wlać świeżą i ugotować do miękkości. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć na maśle, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i razem z pomidorami pokroić na kawałki. Włożyć do wywaru z kości i gotować przez 25 minut, dodać zasmażkę, zagotować. Następnie zupę zmiksować, połączyć z ugotowaną fasolą, doprawić do smaku solą i pieprzem, szczyptą chilli, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:34
Lubię takie zupki.
olkaaa 23.12.2013 07:43
fajny pomysł
Iwusia 17.12.2013 22:15
bardzo smaczne połączenie składników
Katarzyna/kate1980 17.12.2013 20:57
fajna zupka
kate.500 17.12.2013 20:27
pyszna zupka
IwonaDD 16.12.2013 16:49
pyszne połączenie
Mniam 16.12.2013 11:19
Bardzo smaczna zupa.
Renataj 16.12.2013 07:35
Lubię taką:)
Zdzisław 16.12.2013 07:07
dla mnie smacznie podano
Ania321 15.12.2013 23:24
musi być pyszna :)
Cranberry 15.12.2013 21:56
Fajne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak