Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z soczewicą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 30 dag
soczewica czerwona 1 szklanka
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
pomidor 5 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chili 1/4 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z soczewicą

Mięso pokroić w większą kostkę, a cebulę w kosteczkę i wszystko razem wrzucić do garnka, dodać czosnek w całości tylko bez skórki oraz mielone papryki, zalać 1,5 litra bulionu warzywnego i gotować około 20 minut od momentu zagotowania. Soczewicę dosypać po około 15 minutach gotowania. Papryki pokroić w niewielka kostkę, pomidory obrać ze skórki i też pokroić w kosteczkę, kiedy mięso jest miękkie do garnka dorzucić paprykę po około 5 minutach dodać pomidory i pozwolić im się rozgotować. Gotowa zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 22.04.2017 09:22
świetna zupa
w mojej kuchni 21.04.2017 20:25
pyszne danie do zjedzenia
Wacław 21.04.2017 13:30
moje smaki ,pycha :-)
pestka 21.04.2017 12:59
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak