Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z kukurydzą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt.
ziemniaki 5 szt.
kukurydza w puszce 1 szt.
cebula biała 1 szt.
kostka rosołowa 2 szt.
chilli 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z kukurydzą

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Jak lekko zmięknie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażamy do miękkości. Kostki rosołowe zalewamy 6 szklankami wody, zagotowujemy. Do bulionu dodajemy podsmażoną cebulę i paprykę. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę i sok wyciśnięty z połowy cytryny. Doprawiamy chili, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.09.2016 12:42
bardzo fajny pomysł na zupkę, pycha!
Wacław 27.09.2016 10:36
moje smaki,pyszna zupa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak