Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 sztuki
śmietana 12% 5 łyżek
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion drobiowy 2 szklanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Papryki oczyszczamy z nasion kroimy drobno lub miksujemy, cebulę kroimy w kostkę i smażymy razem z papryką na oleju, następnie podlewamy bulionem solimy pieprzymy, dodajemy paprykę słodką oraz przeciśnięty czosnek. Dusimy 20 min przekładamy do rondla zaprawiamy mąką oraz dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak