Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa "pachlopka"

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki średniej wielkości
marchewki 3 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy 1 mały
cebule 2 szt
masło 30 g
pomidory 2 szt duże
ziemniaki 200 g
śmietana 18 proc 200 g
mąka 20 g
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa "pachlopka"

Posiekaną cebulę szklimy na maśle w garnku ,dodajemy drobno pokrojoną kapustę ,podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Oddzielnie gotujemy jarzyny i ziemniaki pokrojone w kostkę ,pokrojone pomidory i gotujemy do miękkości warzyw ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wkładamy kapustę ,zaprawiamy śmietaną rozrobioną z mąką ,zagotowujemy. Na koniec mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.05.2015 14:38
takie zupy to ja bardzo lubię :-)
[email protected] 27.05.2015 14:21
ciekawa nazwa
kloruś 27.05.2015 12:46
fantastyczna propozycja! zjadam oczami! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak