Zupa owocowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3 sztuki
  • brzoskwinie

    2 sztuki
  • pomarańcz

    4 sztuki
  • cytryna

    1 sztuka
  • miód

    2 łyżki
  • żółtka

    2 sztuki
  • wino białe deserowe

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytrusy sparzyć. Pozostałe owoce oczyścić, pokroić i zalać 1 szklanką wody – gotować całość około 15 minut. Wystudzić i zmiksować. Z jednej pomarańczy otrzeć skórkę, z drugiej i cytryn wyciskamy sok. Całość wlewamy do wina, podgrzewamy. Żółtka ucieramy z miodem i winem. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, schładzamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat