ZUPA OWERNIACKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki średnie

    6 sztuk
  • soczewica

    6 łyżek
  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i bardzo drobno pokrajać. Dodać do garnka z 4 litrami wody. Resztę produktów umyć, dodać do wody z ziemniakami. Dodać szczyptę pieprzu, tymianku oraz łyżkę soli. Całość gotować ok. 2,5 godziny. Następnie wszystkie warzywa przecisnąć przez sito, tak by powstała zupa o gęstej konsystencji. Przed podaniem do talerza dodać troszkę masła. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Reda 31.01.2012 08:53
super
Reda 31.01.2012 08:53
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat