Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa orientalna

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
ryż 100 g
papryka czerwona 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
por 1/2 szt
grzyby mun 4 szt
sól do smaku
pieprz
bulion drobiowy 1 l
sos sojowy 3 łyżki
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa orientalna

Kroki postępowania

1
Marchew obrać i pokroić w słupki. Papryki pokroić, ostrą bardzo drobno.

W innym naczyniu podsmażyć pokrojonego pora, cebulkę,cukinie, marchewkę, paprykę.
Krok 1 - Zupa orientalna foto
2
Ryż ugotować na sypko.
Kurczaka umyć i pokroić w cienkie plasterki. Grzyby namoczyć i gotować ok. 25 miut. Zimne grzyby pokroić.
Na olej wrzucić kurczaka i podsmażyć, pod koniec dodać sos sojowy.
Krok 2 - Zupa orientalna foto
3
Do warzyw dodać litr bulionu, podsmażoną pierś i grzyby mun. Gotować jeszcze ok. 10 minut, dodać przyprawy do smaku.
Podawać z ryżem.
Krok 3 - Zupa orientalna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.07.2014 09:17
fajna zupka
Izka192 11.07.2014 17:26
Bardzo apetyczna
Kejti 04.06.2014 23:18
Pożywna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak