Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo-koperkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 l
marchewka 1
pietruszka 1
pora
seler
ogórki kiszone 4 szt
koperek
jogurt naturalny 4-5 łyżki
ziemniaki 3

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo-koperkowa

Kroki postępowania

1
Warzywa - ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy oraz kroimy w kostkę, pora kroimy w talarki. Na ogniu stawiamy wywar i doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojone warzywka i gotujemy do miękkości około kwadrans w tym czasie na tarce ścieramy kiszone ogórki oraz siekamy koperek, kiedy warzywa dochodzą dodajemy starte ogórki
Krok 1 - Zupa ogórkowo-koperkowa foto
2
następnie po upływie około po 5 minutach dodajemy posiekany koperek.
Krok 2 - Zupa ogórkowo-koperkowa foto
3
Na koniec gotowania zaprawiamy jogurtem naturalnym i podajemy :) smacznego
Krok 3 - Zupa ogórkowo-koperkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.09.2013 16:36
Ale i narobiłaś smaka na ogórkową;P):)
Anna133 30.08.2013 07:04
pysznana pewno
Gracer 04.08.2012 19:10
ogórkowa to jest to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak