Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo-brokułowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
ziemniak 3 szt
ogórki konserwowe 2 szt
brokuł 3 różyczki
śmietana 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo-brokułowa

Kroki postępowania

1
Do garnka przykładamy kurczaka, zalewamy zimną wodą, solimy i zagotowujemy.
Krok 1 - Zupa ogórkowo-brokułowa foto
2
Warzywa obieramy, ziemniaki kroimy w kostkę, brokuły drobno siekamy, a pozostałe warzywa ścieramy na dużych oczkach. Do wywaru przekładamy ziemniaki, marchew oraz pietruszkę i brokuły i gotujemy przez około 15 minut na niewielkim ogniu,
Krok 2 - Zupa ogórkowo-brokułowa foto
3
następnie dodajemy starte ogórki i gotujemy do 10 minut,
Krok 3 - Zupa ogórkowo-brokułowa foto
4
Zabielamy śmietaną. Doprawiamy sola i pieprzem.
Krok 4 - Zupa ogórkowo-brokułowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 06.03.2014 18:45
Pyszna zupka ;-)
idealme 06.03.2014 17:37
bardzo dobra zupka
Lidzia 06.03.2014 17:31
Fajne połączenie.
Ania84 06.03.2014 17:30
smaczna zupka na mięsku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak