Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo-ryżowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 5 szt
ryż 1
ziemniaki 5 szt
kości 1 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz

Porada

Zupę można zabielić mocniej aby była delikatniejsza, bądź mniej aby była ostrzejsza.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo-ryżowa

Gotujemy ryż.
Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ugotować w 2,5l. Wody wywar z kości. Przecedzić.
Kości obrać z mięsa. Gotujemy ok 30min. wraz z liśćmi.
Śmietanę mieszamy z mąką i zabielamy zupę. Chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.02.2016 13:23
Też tak gotuję.
Babeczka35 18.02.2016 19:25
Smaczna zupka.
cukiereczek 18.02.2016 19:08
ja lubię taką zupę
Barbara13 18.02.2016 18:08
Jedna z naszych ulubionych
Konczi 18.02.2016 17:43
wygląda pysznie !
Madzik239 18.02.2016 17:22
Bardzo lubie taką zupkę.
Anna169Hosz 18.02.2016 13:25
Dawno nie robiłam a bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak