Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Zupa ogórkowo-brokułowa

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka
2 szt
indycza szyjka
1 szt
szynka wieprzowa
350 gram
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
1 garstka
Sklep Prymat
marchewka
2 szt
seler korzeniowy
1/2 szt
pietruszka
1 szt
ziemniaki
5 szt
brokuły
1 bukiet (1/2 kg)
ogórek kiszony
1/2 kg
śmietana
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo-brokułowa

Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodać sól, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować wywar do miękkości mięsa, następnie wyjąć mięso z garnka. Wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę oraz startą na tarce marchewkę, pietruszkę i seler. Gotować 15 minut.
Dodać brokuły podzielone na różyczki, gotować 7 minut. Dodać ogórki starte na tarce o dużych oczkach oraz wlać szklankę wody z kiszonej kapusty. Gotować 5 minut.
Dodać śmietanę wymieszoną z niewielką ilością zupy, doprowadzić do wrzenia. Przyprawić zupę do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak