Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa zabielana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 30 dag
śmietana 1 szklanka
tłuszcz 1 łyżka
ryż 2 woreczki
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
mąka 4 łyżki
kwas z ogórków 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa zabielana

Sposób przygotowania:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, przepłukać i odstawić. Obrać warzywa, pokroić i wrzucić do pięciu szklanek przyprawionej wrzącej wody, następnie ugotować do miękkości. Ogórki utrzeć na tarce i przesmażyć na łyżce tłuszczu, po czym włożyć do zupy razem z ryżej i kwasem. Zagotować, zaprawić mąką, zabielić śmietaną i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.07.2014 21:46
lubię takie zupki
gosia1988 29.07.2014 20:53
bardzo lubię ogórkową
Sylwia26 29.07.2014 19:57
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak