Zupa ogórkowa z koperkiem - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Przecier ogórkowy Smak

    1 słoik
  • masło

    2 łyżki
  • rosół z kury Kucharek

    1 litr
  • ugotowane ziemniaki

    4 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • włoszczyzna mrożona

    100 (pokrojona)
  • kremówka

    2 łyżki
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa ogórkowa z koperkiem - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Zupa ogórkowa z koperkiem - Krok po kroku foto
Przecier ogórkowy bez zalewy podsmażyć na maśle.
Krok 3 - Zupa ogórkowa z koperkiem - Krok po kroku foto
Równolegle w drugim garnku gotować włoszczyznę z ziemniakami pokrojonymi w kostkę i koperkiem zalanymi 0,75 l rosołu.
Krok 4 - Zupa ogórkowa z koperkiem - Krok po kroku foto
Następnie podsmażony przecier ogórkowy zalać 0,25 l rosołu i wlać do gotującej się włoszczyzny z ziemniakami.
Krok 5 - Zupa ogórkowa z koperkiem - Krok po kroku foto
Całość gotować 20 minut. Następnie zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 11.07.2013 08:50
nie jestem miłośniczką tego rodzaju zupy, jedyna jaka mi smakuje to mojej mamy
agus198900 01.07.2013 17:03
mmm;) oj kusząca propozycja;) ale już niedługo. w nowej kuchni na pewno zaszaleję;)
gotujebochce 30.06.2013 09:28
ale dawno nie jadłem ogórkowej
Mona73 27.06.2013 19:26
moja rodzinka uwielbia taką zupę :)
Monia 26.06.2013 20:09
Bardzo lubię ogórkową :D
meg1984 26.06.2013 20:06
zjadłabym taką zupę ogórkową
Papryczka 26.06.2013 19:37
apetyczna zupka
IZABELA29 26.06.2013 19:24
najsmaczniejszą robiła moja mama ...
Milena87 26.06.2013 19:19
wspaniała zupa, pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat