Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z kalarepką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3 szt
żołądki drobiowe 200 g
woda zimna 1,5 l
kwas z ogórków 250 ml
ogórek kiszony 5 szt
marchew 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
pietruszka 1 szt
koperek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z kalarepką

Mięsiwo zalewamy zimną wodą, dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Podudzia wyjmujemy wcześniej, żołądki po godzinie. Cały wywar przecedzamy. Oddzielamy mięso od kości, dzielimy na mniejsze kawałki, żołądki kroimy w paski.
Warzywa kroimy w słupki, wrzucamy do wywaru (bez ogórków), gotujemy 20-25 min, dodajemy kwas z ogórków (dzięki niemu warzywa będą chrupkie) i ogórki.
Śmietanę harujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości razem z posiekanym koperkiem. Dokładnie łączymy, nie zagotowujemy, tylko podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 17.07.2017 14:11
przepyszna zupka
Ola1984 17.07.2017 09:05
Świetny przepis, zupka zapewne pyszna :)
Ewelina1991 17.07.2017 08:22
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak