Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa z czosnkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1-2 szt
ogórek kiszony 2-3 duże
sok z ogórków kiszonych do smaku
marchewka 2 szt
pietruszka
ziemniaki 6-7 średnie
przyprawa uniwersalna Kucharek
czosnek 1 ząbek
cebula 1 średnia
masło 1-2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa z czosnkiem

Porcje rosołowe ugotować z warzywami pokrojonymi w kostkę-ziemniak,marchew,pietruszka. Doprawić przyprawą uniwersalną
Ogórki potarkować.
Cebulę obrać i drobno poszatkować, zrumienić na maśle, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać do zupy. Dodać potarkowane ogórki i sok z ogórków.
Śmietanę rozrobić z mąką i dodać do zupy. wymieszać. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 10.11.2012 19:19
ciekawy przepis
Rafał10 29.08.2012 12:56
mmmmm to musi być pyszne ! Ale bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak