Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa wg Pascala

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 szt
skrzydełka kurczaka kilka
cebula
marchewki 2
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ziemniaki kilka
ogórki kiszone 6 szt
kwas z ogórków 1 szkl
natka pietruszki gałązka
koperek pęczek
ryż 50 g
śmietana
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa wg Pascala

Udka i skrzydełka z kurczaka wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (ok. 2 l) ,dodajemy cebulę ,marchewki ,liść laurowy i kilka ziaren pieprzu ,solimy. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień ,gotujemy do miękkości mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy na plasterki (dość grube) ,dodajemy do zupy 20 min po zagotowaniu i zmniejszenia płomienia. Ogórki kroimy na plasterki i razem z natką (całą) dodajemy do zupy zaraz po ziemniakach. Gdy mięso będzie miękkie ,wyjmujemy je razem z marchewkami ,studzimy ,kroimy na kawałki (marchew w krążki) i dodajemy do zupy. Wlewamy sok z ogórków ,wsypujemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy i dodajemy do zupy chwilę przed podaniem. Podajemy gorącą ,ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.01.2015 15:16
bardzo apetyczna
erym 17.01.2015 10:28
wyglada interesujaco!
engie23 17.01.2015 10:10
apetycznie wygląda
Ewelina1991 17.01.2015 10:09
smakowicie wygląda
Franciszek 17.01.2015 09:25
wygląda bardzo apetycznie
olkaaa 17.01.2015 08:54
bardzo fajna
Róża1 16.01.2015 22:50
wspaniała zupa !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak